Kadın ve İnsan Hakları

AMAÇ

TSKF Kadın ve İnsan Hakları Çalışma Grubu, kadının insan haklarına yönelik olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında Turuncu Günler etkinliği, Ülkemizde kadınlarımızın maruz kaldığı fiziksel, psikolojik, ekonomik ve diğer her türlü ayrımcılık ve şiddetin engellenmesi ve önlenmesi için proje ve etkinlikler düzenlenmesi ve bu kapsamda İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Yasanın uygulanmasına yönelik proje ve faaliyet yapılması ; kız çocuklarımızın cinsel istismar ve ihmalinin engellenmesine yönelik tüm şehirlerde uygulanabilecek ve toplumda farkındalık yaratan proje geliştirilmesi ve bu şekilde kadın ve kız çocukların hayatına dokunmak, iyileştirmek amacı ile kurulmuştur.

Bu kapsamda, kadının insan haklarına yönelik Uluslararası Sözleşmelerin ve iç hukukta bu sözleşmelere göre yapılan yasal düzenlemelerin korunması ve bu Sözleşmelerde yer alıp henüz iç hukuka geçmemiş düzenlemelerin yapılmasına yönelik olarak bilimsel çalışmalara katkı sağlanması, kadına /genç kızlara karşı her türlü şiddetin önlenmesi , şiddete uğrayan kadınların korunması, desteklenmesi ve medya ve farklı STK’lar ve kurumlar ile birlikte kadının insan hakları alanında farkındalık yaratan projeler geliştirilmesi, gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.

BAŞKAN:
Hülya KESİM – Şişli Soroptimist Kulübü

ÜYELER:
Jülide KELEŞ – Denizli Soroptimist Kulübü
Meral ONAN – Oran Soroptimist Kulübü
Münire YURDAL – İçel Soroptimist Kulübü
Nilgün KIVIRCIK – Pendik Soroptimist Kulübü
Ümit DURLANIK – Pendik Soroptimist Kulübü

YAPILAN ETKİNLİK VE PROJELER

- 10. Yılında İstanbul Sözleşmesi Toplantısı

Odak Alanı: İstanbul Sözleşmesi’nin kazanımlarının ve feshinin çok taraflı incelenmesi
Tarihi: 11 Mayıs 2021
Amacı: İKKB Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı ve İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ve çok sayıda STK temsilcisi ve üyesinin dinleyici olarak katıldığı ZOOM toplantıda, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin özellikle kadın cinayetlerinin artışına yönelik etkileri konusunda karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuş; örneklemeler yapılmıştır.